maandag 4 oktober 2010

Alle terroristen zijn moslims ... Behalve de 99,5% die dat niet zijn

De populaire bewering van de islamofoben "niet alle moslims zijn terroristen, maar (bijna) alle terroristen zijn moslim" blijkt een bewering te zijn die niet op de feiten gebaseerd is.

Terrorisme in de VS

Uit een rapport van de FBI over de periode 1980 tot 2005 blijkt dat slecht 6% van de aanslagen in de VS door moslims worden gepleegd.
De resterende 94% van de aanslagen worden gepleegd door andere groeperingen (42% door Latijnse Amerikanen, 24% door extreme linkse groeperingen, 7% door extremistische Joden, 5% door communisten en 16% door andere groeperingen).

Terrorisme in Europa

Europol brengt jaarlijks een verslag uit over terrorisme en de resultaten ondersteunen de bewering dat "(bijna) alle terroristen moslims zijn" ook niet.
Sterker nog het percentage van terroristische aanslagen door Moslims in Europa is zelfs nog lager dan in de VS.
Dit blijkt uit de jaarlijkse verslagen van Europol over 2007, 2008 en 2009.
Uit de resultaten van die jaarlijkse verslagen blijkt dat 99,6% van de terreur aanslagen in Europa niet door Islamitische groeperingen werden gepleegd.
Een goede 84,8 procent van de aanslagen werden gepleegd door separatistische groeperingen die helemaal losstaan van de Islam.
6,5 procent van de aanslagen werden gepleegd door extreem linkse groeperingen, 8,3 procent door ander groeperingen en slechts 0,4 procent van de aanslagen werden gepleegd door Moslims.De cijfers spreken de bewering van de islamofoben dat "de Islam een bedreiging is voor het westen" dus tegen.
Dit zet niet alleen twijfels bij de beweringen van de islamofoben, maar ook kan je je afvragen waarom de VS (gevolgd door Europa) een "War against terrorism" is begonnen en deze hoofdzakelijk gericht is op moslims, aangezien uit de cijfers blijkt dat procentueel de andere groeperingen die aanslagen plegen veel groter zijn.
Sterker nog, hebben zij op deze manier niet de voedingsbodem gelegd voor de islamofobie die nu heerst in het westen?

Bron

3 opmerkingen:

  1. Ik zie helemaal niets over terrorisme wereldwijd; alleen in de VS en Europa; terrorisme en aanslagen wereldwijd is wel grotendeels islamitisch, bovendien wordt er in de VS en Europa blijkbaar alleen gekeken naar het aantal aanslagen; dat is niet zo interessant! Er moet ook gekeken worden naar het aantal doden van aanslagen; 9-11 totaal 3000 in 1 keer; 1 aanslag heel veel doden, en de aanslag in spanje; in 1 keer 200 doden! Als je dit soort gegevens bewust weglaat is dit hele verslag daardoor in 1 klap totaal onbetrouwbaar en waardeloos; zeer slecht stuk dit; erg ongenuanceerd, eenzijdig en heel subjectief!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De wereldwijde jihad is al aan de gang zonder aanmerkelijke onderbreking sinds de 7e eeuw.Islam is in een permanente staat van oorlog met niet-moslims, totdat het uiteindelijk over de gehele wereld zal heersen.We moeten ermee ophouden te doen alsof het ‘terrorisme’ het probleem is. Terrorisme is slechts een modus operandi, een actiemiddel om in functie van een ideologie een doel te bereiken…...Europa is de latste jaaren het toneel van een bloedbad geworden, aangericht door islamitische terroristen:Amsterdam, 2 november 200:Theo van Gogh wordt vermoord in de Linnaeusstraat in Amsterdam. De dader Mohammed Bouyeri schiet hem dood en snijdt zijn keel door….Londen, 7 juli 2005:Er worden vier bomaanslagen gepleegd op een bus en een aantal metrostations. Er komen 52 mensen om en er raken meer dan 700 mensen gewond….Toulouse, 19 maart 2012:Mohamed Merah schiet bij een joodse school in Toulouse een rabbijn en drie kinderen dood….In het Joods Museum in Brussel op 24 mei 2014 met 4 slachtoffers… In Parijs op 7-9 januari 2015 kwamen 17 mensen om in terroristisch geweld (12 bij Charlie Hebdo, 1 politieagente en 4 gijzelaars in een joodse winkel)…Op 14-15 februari 2015 vermoordde een IS-sympathisant in Kopenhagen twee mensen: een filmmaker en een bewaker van een Joodse synagoog…Bij de aanslagen in Parijs in november 2015, kwamen 130 mensen om het leven… Brussel is 22 maart 2016 opgeschrikt door een aanslag op luchthaven Zaventem en een op metrostation Maalbeek.Er zijn daarbij 32 doden en 300 gewonden gevallen…Nice, 14 juli 2016:Bij een aanslag met een vrachtwagen op de Promenade des Anglais in Nice vallen ten minste 84 doden en tientallen gewonden…26 juli 2016:Twee mannen, met messen bewapend, vallen tijdens een dienst een kerk binnen in het Franse Saint-√Čtienne-du-Rouvray. De daders zouden loyaal zijn geweest aan Islamitische Staat. Ze snijden de keel door van de priester en verwonden nog iemand zwaar. …In Duitsland zijn er 9 aanslagen in 12 dagen gepleegd, maar Europese politiek blijft islamitische terreurgolf ontkennen…....

    BeantwoordenVerwijderen