zondag 10 januari 2010

De vervolging van George W. Bush voor moord

Aanstaande dinsdag komt de commissie Davids met haar rapport.
De commissie Davids deedt onderzoek naar de voorbereiding en besluitvorming over de politieke steun van Nederland aan de inval in Irak in de periode zomer 2002 tot zomer 2003.
Natuurlijk goed dat dat gebeurt, maar hoe zit het nu eigenlijk met de man die aan het hoofd stond van die oorlog, ex-President van Amerika George W. Bush?
De man die verantwoordelijk is en deze omstreden oorlog begon?
Wat zijn de gevolgen voor hem?
Wordt er iets gedaan om hem tot verantwoording te roepen?

Als het aan de Amerikaanse procureur en auteur Vincent Bugliosi ligt wel.
Vincent Bugliosi is bekend van de vervolging van Charles Manson en andere gedaagden die beschuldigd werden van de Tate-LaBianca moorden.
Ook heeft hij 3 bestsellers op zijn naam staan, waaronder zijn meest recente boeken: "Reclaiming History: The Assassination of President John F. Kennedy" en "The Prosecution of George W. Bush for Murder".

In zijn laatste boek "The Prosecution of George W. Bush for Murder" presenteert Bugliosi bewijs dat Bush het congres en het Amerikaanse volk expres heeft misleid betreffende de bewijsstukken die uiteindelijke leidde tot de oorlog in Irak en dit beperkt zich niet alleen tot zijn boek maar ook tot een oproep tot daadwerkelijke vervolging van George W. Bush.
Al snel daarna kreeg hij steun om tot dit daadwerkelijk proces te komen.
Er werd oa een website geopend, een petitie gestart en inmiddels heeft elke procureur van het Openbaar Ministerie in Amerika een kopie van dat boek gekregen en roept men op tot vervolging van George W. Bush.
En nu is er dan ook een documentaire gemaakt over de oproep tot vervolging van George W. Bush:Hier nog 2 video's waar Vincent Bugliosi de documenten presenteert waarmee hij aan kan tonen dat George W. Bush het congres en het Amerikaanse volk misleidde en die uiteindelijke leidde tot de oorlog in Irak:

Het is dus nog helemaal niet zeker of George W. Bush niet meer tot verantwoording zal worden geroepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten