donderdag 24 juni 2010

Aanval op Iran een wijs besluit?


De parallellen tussen de aanloop naar de oorlog tegen Irak en de aanloop die er nu is voor een oorlog tegen Iran worden meer een meer zichtbaar. Nu wordt steeds maar weer dezelfde mantra herhaald over de ontwikkeling van een kernwapen door Iran. Bij de aanloop naar de oorlog tegen Irak waren dit de zogenaamde "weapons of mass destruction" die nooit gevonden zijn. Nog maar niet te spreken over het ontbreken van enige aanwijzing van een plan van Iran om een kernwapen te bouwen van welke geheime dienst dan ook. Bij de Irak oorlog was hier in ieder geval nog sprake van, al was die informatie achteraf gezien zeer dubieus.
Irak was een land dat in feite al op haar knieën stond, maar in het geval van Iran hebben we met een heel ander land te maken en kunnen de gevolgen van zo'n aanval wel eens heel dichtbij komen, want Iran zou dan weleens hard terug kunnen slaan, wat u noeste arbeid aan u net bijgewerkte tuintje weleens in één keer teniet zou kunnen doen.En of het nu een invasie betreft of een zogenaamde strategische aanval op de kerncentrales van Iran
dat zal voor Iran niets uitmaken want ook zij hebben het recht hun land te verdedigen. Luistert u anders nog even naar de Britse MP George Galloway die het een luisteraar nog even haarfijn uitlegt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten