donderdag 22 juli 2010

Een motie van wantrouwen tegen Geert Wilders?

"In 2007 kwam de Tweede Kamerfractie van de PVV tweemaal in actie tegen de dubbele nationaliteit voor (potentiële) bewindslieden. Op 15 februari trachtte Fritsma een motie in te dienen om te voorkomen dat de PvdA-politici Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb (die naast de Nederlandse de Turkse respectievelijk Marokkaanse nationaliteit bezitten) tot staatssecretaris zouden worden beëdigd in het kabinet-Balkenende IV. Fritsma werd echter door Kamervoorzitter Verbeet verzocht niet verder te gaan en de motie werd onder druk van de Kamer niet ingediend. Op 1 maart, tijdens de regeringsverklaring, kwam de PVV echter opnieuw over dit onderwerp in het geweer, toen beide politici inmiddels waren beëdigd. Fractievoorzitter Wilders diende een motie van wantrouwen in tegen Albayrak en Aboutaleb, met als argument dat hun dubbele nationaliteit tevens een dubbele landenloyaliteit met zich mee zou brengen. De schijn van belangenverstrengeling moest worden voorkomen, zo meende Wilders, en hij gebruikte onderzoeken die zouden aantonen dat een groot deel van de Nederlandse bevolking zijn standpunt deelde."

Geert Wilders heeft het hier over een dubbele landenloyaliteit.
Maar hoe zit dat met Geert Wilders en de PVV zelf?
Hebben zij een dubbele landenloyaliteit?

Op de kandidatenlijst van de PVV staat de heer Kortenoeven:"Midden-Oostenspecialist. Kortenoeven is al tien jaar verbonden aan het Centrum voor Informatie en Documentatie Israel (CIDI). Hij schreef een groot aantal artikelen en boeken over de jihad tegen Israel, waaronder het boek De Kern van de Zaak. "Mijn inzet: het stoppen en terugdraaien van de islamisering van Nederland zodat ons land weer leefbaar wordt. Israel is onze eerste verdedigingslinie."

Dan hebben we natuurlijk ook nog de heer Brinkman (let op de vlag op zijn bureau):En nu ook een foto van de fractiekamer van de PVV in Den Haag van een raadslid  van de PVV Arnoud van Doorn:Bij deze dien ik een motie van wantrouwen in tegen Geert Wilders en de PVV in verband met het hebben van een dubbele landenloyaliteiten en vraag me serieus af in bij welk land de loyaliteit van Geert Wilders en de PVV nu eigenlijk ligt?

Bronnen: 1, 2, 3, 4

2 opmerkingen:

 1. Ik zou het ook wel erg prettig vinden als de geldstromen van Alle politieke Partijen openbaar zouden worden gemaakt.

  gr,
  TF9

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geert Wilders houdt er een dubbele moraal op na. Zelf is hij een zeer regelmatige bezoeker van de Israëlische ambassade en Israël zelf en er wordt zelfs gesuggereerd, dat hij ook in het bezit is van een Israëlisch paspoort. En daarnaast is er ook de vraag in hoeverre hij geld ontvangt van de Israëlische lobbies in Israël en de USA.
  Zie in dit verband het artikel op deze link:
  http://aart-liberty.blogspot.com/2010/06/wilders-paard-van-troje.html

  BeantwoordenVerwijderen